Рєзніков розповів, чи готові окупанти до "жесту доброї волі" на Херсонщині

Демонстрація росіян готовності залишити Херсон може бути елементом інформаційно-психологічної атаки. Таку заяву під час брифінгу 4 листопада зробив міністр оборони України Олексій Рєзніков, - повідомляє УНІАН.

За його словами, всі відомості рашистів про потенційний відступ із Херсона ретельно перевіряються. Українська розвідка аналізує "натяки" окупантів, і на основі її висновків складається план дій.

Рєзніков не сумнівається, що ворогові не вдасться довго пробути в Херсоні. Проте швидкість наступного жесту "доброї волі" окупантів залежатиме від дій ЗСУ.

"Їх звичка до "актів доброї волі" нам давно відома. Так, "акт доброї волі" був, коли вони звільнили територію Київської області, потім - Сумської та Чернігівської, завдяки рішучим діям сектору безпеки та оборони. Потім був острів Зміїний - ще один "жест доброї волі", тому, звичайно, я думаю, потенційно вони готові до чергового "акту доброї волі" по відношенню до лівого берега Дніпра, якраз у районі Херсона та Херсонської області, але для цього їм все одно доведеться втратити певний потенціал завдяки відповідним діям наших Збройних сил", - повідомив Резніков.

Міністр додав, що на Херсонщині триває сезон дощів. Погода разом із особливостями регіону сповільнили контрнаступ ЗСУ. Проте поточна ситуація на фронті дає змогу сподіватися на звільнення і Херсонської області, і всіх тимчасово окупованих територій України з 2014 року.

"Погода також впливає на хід цієї війни, тому коли дощовий режим включають небеса — ми теж від цього залежимо. До того ж на Херсонщині багато систем, каналів, які вороги використовують як траншеї. Це дещо сповільнює рух наших військ. Але я оптимістично дивлюся не лише на херсонську операцію – я взагалі цілком свідомо, ґрунтуючись на знаннях, вірю в те, що ми завершимо цю війну повною деокупацією всіх українських земель, тимчасово окупованих з 2014 року – виходом на міжнародно-визнані кордони України станом на 1991 рік”, - додав Резніков.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті