Британець йшов пішки з Будапешта до Ужгорода, аби мобілізуватися до ЗСУ

Британець Маркус Сміт здолав пішки відстань із Будапешта до Ужгорода, щоб приєднатися до лав ЗСУ. Про це розповіли в Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Шлях до України зайняв у чоловіка вісім діб, шість годин, 36 хвилин і 14 секунд.

«Останні кілька років війна у вашій країні висвітлюється на телебаченні по всьому світу. Вважаю, що ви заслуговуєте на велику повагу і честь, адже ви боретесь за мирне життя своєї країни. Я приїхав сюди, щоб спробувати допомогти вам у цій війні», – заявив Маркус.

На його думку, путін може захотіти захопити ще більше територій, що може призвести до Третьої світової війни, в якій він буде як Гітлер. «Путін продовжить ходити з країни до країни, кажучи: «Я хочу це і це! І це мої правила!» Тому я тут: щоб боротися за українців і, сподіваюся, запобігти світовій війні», – додав британець.

Він також зазначив, що у Другій світовій війні Велика Британія вистояла і зберегла свободу саме завдяки допомозі інших країн. Тому нині він робить усе, що в його силах, аби зупинити країну-агресора.

Водночас Сміт сподівається, що українські чоловіки, які ще не взяли зброю до рук, «переосмислять свою позицію».

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті