ФСБ вербувала на Лугащнині "зеків з ЛНР", щоб наповнити такими агентами Україну. Схему викрито – СБУ

СБУ викрила й нейтралізувала новий "прийом" ФСБ: російська спецслужба намагалась наповнити Україну "зеками з ЛНР"; під час вербовки їм "підказували" попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини. Про це повідомляється в Телеграм-каналі СБУ 13 жовтня.

"ФСБ завербувала "зеків" і "підказала" їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон, – сказано в повідомленні. – Після закінчення терміну ув’язнення нові агенти РФ мали виконувати ворожі завдання проти України".

Уточнюється, що до складу агентурної мережі, побудованої таким чином, входило 7 ув’язнених, які зрештою після етапування з тюрем тимчасово окупованої Луганщини перебували на територіях виправних установ Київської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

"Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала російську агентурну мережу", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що всім ув’язненим на момент переведення з "тюрем ЛНР" залишався мінімальний строк за ґратами, тож ФСБ розраховувала на швидке звільнення своїх агентів після "переведення" й початок "роботи" на ворога.

Зазначається, що куратором цієї мережі виявися "начальник оперативной части исправительной колонии №38" терористичної організації "ЛНР".

"Свої дії він координував з кадровими співробітниками ФСБ, – сказано в повідомленні. – Проте співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження, своєчасно викрили російську агентуру і тим самим зірвали плани ворога щодо одержання розвідувальної інформації".

Раніше повідомлялось, що мешканець Луганщини, який "зливав" інформацію про ЗСУ в Рубіжному й Привіллі, проведе 12 років за ґратами.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті