В образі Бульби, на коні і з оселедцем: луганські колаборанти просять грошей на пам'ятник "заслуженому діячеві мистецтв РФ" Голубовичу

Колаборанти від культури з окупованого Луганська зібралися поставити пам'ятний знак своєму "ідейному натхненнику" - колись народному артистові УРСР Михайлу Голубовичу, який прийняв від путіна звання "заслуженого діяча мистецтв РФ". Про це повідомила "художній керівник театру імені Голубовича", "народна артистка України і ЛНР" Наталія Коваль, пишуть окупаційні ЗМІ 22 квітня.

"Робота зі створення пам'ятного знака народному артисту УРСР і ЛНР, заслуженому діячеві мистецтв Росії Михайлу Голубовичу в самому розпалі", - сказано в повідомленні.

При цьому окупаційна влада створення "пам'ятного знака" не фінансує. У повідомленні підкреслюється, що "артисти театру його імені" просять небайдужих відгукнутися і надати посильну фінансову допомогу, щоб завершити роботу над "монументом".

ЗМІ також публікує фото макета пам'ятного знака: Голубович зображений в образі Тараса Бульби, роль якого він виконував до 2014 року на сцені театру в Луганську - українською мовою, пожинаючи лаври народного артиста УРСР. Голову "Тараса Бульби" на пам'ятному знаку прикрашає оселедець - луганчани пам'ятають, що в період, коли йшла відповідна вистава, Голубович ходив містом із відповідною зачіскою.

Той факт, що зрадника зобразили в образі українського героя, колаботантка Коваль пояснила таким чином: "Композиція зображує Михайла Васильовича на коні в образі Тараса Бульби, адже він шалено любив коней. Усе це - у динаміці. Пам'ятний знак символізуватиме, що Михайло Голубович на коні, він попереду і веде нас уперед. Навіть якщо його немає з нами".

Коваль уточнила, що "проєкт у фінансовому плані дуже дорогий і енерговитратний". 

"Звичайно, ми розуміємо, що не впораємося самостійно і оголосили збір коштів, щоб кожен житель Республіки міг внести свою лепту - хто скільки зможе", - сказала також колаборантка.

При цьому про фінансування з боку окупаційної "влади", зокрема від "регіону-шефа міста Москви", який періодично фінансує в Луганську встановлення лавочок у "зонах відпочинку", - жодного слова.

Раніше повідомлялося, що путін присвоїв звання "Заслужений діяч мистецтв Російської Федерації" Михайлу Голубовичу 17 серпня 2023 року.

Пізніше повідомлялося, що луганський актор-зрадник Голубович прожив у званні "заслуженого діяча мистецтв РФ" менше ніж два місяці.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті