Посол США в Україні визнала перед американцями наявність корупції в Україні, але заспокоїла: американська допомога використовується за призначенням

Посол США в Україні Бріджит Брінк визнала перед американскою аудиторією, що в Україні існує проблема корупції, однак заявила, що американська допомога при цьому використовується за призначенням. Про це Брінк заявила в ефірі американського консервативного інформаційного каналу Fox News 2 листопада.

"Існує довга історія виклику корупції в Україні та, щиро кажучи, в усьому регіоні. Це проблема радянської спадщини у багатьох країнах. Російська агресивна війна в Україні справді змінила суспільне сприйняття корупції в Україні, її більше не толерують. Це одна з причин, чому ми більше це бачимо і чуємо, і я думаю, що це добре", - сказала пані посол, відповідаючи на питання, чи є корупція перепоною у тому, щоб Вашингтон продовжував підтримувати Київ в його захисті від російської агресії.

Брінк також заявила, що український уряд робить багато кроків для подолання корупції, "включаючи переслідування низки високопосадовців і депутатів". При цьому надана Америкою підтримка використовується за призначенням, заявила дипломатка.

"Один з моїх пріоритетів як посла США - це стежити за допомогою, яку ми надаємо, і я ставлюсь до цього дуже серйозно. ...Третина нашого персоналу працює на місцях, сфокусованих на нагляді. Я можу сказати, що жодна частина військового обладнання не була використана іншим чином, ніж була призначена, як і жодна частина гуманітарної допомоги або будь-якої іншої бюджетної підтримки", - сказала також Брінк.

Раніше повідомлялось, що посол США в Україні Бріджіт Брінк повідомила про початок навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 в Арізоні.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті