Крістофер Каволі: Росія на роки залишиться довгостроковою загрозою для НАТО

Росія на роки залишиться довгостроковою загрозою для НАТО. Так вважає верховний командувач сил НАТО та командувач Сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, - повідомляє "Голос Америки".

"Вважаю, що Росія становитиме довгострокову загрозу для Альянсу і створюватиме для нас проблеми на наступні роки", - сказав Каволі у своєму виступі на події в американському аналітичному центрі "Атлантична рада" 17 травня.

Ця військова загроза і її політичні, економічні та соціальні наслідки "будуть рушієм існування НАТО та питань для глобальної безпеки на багато наступних років", додає генерал.

Москва втілюватиме свої плани з розширення війська, каже генерал і вказує, що РФ вже розбудовує військово-промисловий комплекс та залучає людський ресурс з цією метою. Російське військо буде великим і розташовуватись поблизу західних кордонів та на території пов'язаних країн, можливо, на кордоні з НАТО, передбачає генерал.


Генерал також не очікує зміни стилю влади в РФ. За його думкою, в наступні роки росією керуватимуть ті сам люди або люди з подібними поглядами.

Як повідомлялося, у НАТО вважають, що РФ не має достатньо сил для прориву на Харківщині.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті