На Дніпропетровщині завдяки активістам скасували тендер та зекономили понад 40 млн грн бюджету

На Дніпропетровщині завдяки зусиллям громадських активістів групи "Прозорість та підзвітність" скасували тендер із завищеною ціною на утеплення фасаду та капремонт покрівлі житлового будинку в обласному центрі. Про це повідомив заступник очільника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

Як повідомляється, на тендер збиралися витратити 41,6 млн грн, проте громадська робоча група "Прозорість та підзвітність" виявила, що його ціна завищена.  

"Цей тендер ми розглядали на засіданні робочої групи "Прозорість та підзвітність". Фахівці виявили – закладена вартість будівельних матеріалів вища ринкової. Загалом – на понад 5,5 млн грн", – зазначив Володимир Орлов. 

За словами заступника очільника Дніпропетровської ОВА, після засідання замовник розірвав договір, і таким чином вдалося уникнути нераціонального використання державних коштів.

Загалом завдяки роботі групи "Прозорість та підзвітність" в регіоні переглянули 36 тендерів і заощадили понад 620 млн. грн. бюджету. 

Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині завдяки громадським активістам вдвічі скоротили задорогий тендер на ремонт. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті