На Куп’янському напрямку "мишача лихоманка" масово підкосила російські підрозділи і знизила їхню боєздатність – ГУР

Спалах вірусного захворювання, відомого як "мишача лихоманка", зафіксований в багатьох підрозділах російської армії на Куп’янському напрямку. Про це 19 грудня повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram. 

Зазначається, що серед військових РФ зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами та повну відсутність медичної допомоги.

Через це на Куп’янському напрямку окупанти масово хворіють на "мишачу лихоманку", яка має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день.

У ГУР наголосили, що скарги на лихоманку від особового складу російської армії командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж на першому етапі перебігу "мишача лихоманка" нагадує звичайний грип.

"У підсумку – "мишача лихоманка" значно знизила боєздатність російських "щурів", - зауважили у пресцентрі розвідки.

Як повідомлялося, ГУР атакувало дронами військовий аеродром у Ростовської області, є пошкодження.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті