На Волинь прибула перша група дітей із прийомних родин Харківщини

У межах співпраці обласних адміністрацій Волинь прийняла першу групу дітей із прийомних родин Харківщини. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

"За сприяння Благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка» у Волинській області буде забезпечено перебування першим 17 сім’ям з дітьми строком на три місяці. Протягом цього терміну родинам пропонуватимуться можливості для подальшого перебування на безпечній території", - йдеться у повідомленні.

В організації довезення сімей до місця оздоровлення взяли участь АТ «Укрзалізниця», Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Партнерство «Кожній дитині».

ЮНІСЕФ та партнери провели індивідуальну оцінку для кожної сімʼї, на основі якої надають фінансову допомогу кожній переміщеній особі в розмірі 10 800 гривень, продуктові та гігієнічні набори, психосоціальну підтримку.

Таким чином, до безпечного регіону було переміщено 75 осіб, серед яких 50 дітей. Після прибуття на Волинь сімʼї супроводжуватимуть соціальні служби. Партнери, серед яких ЮНІСЕФ, СОС «Дитячі містечка», «Джерело» та інші, готові надавати подальшу підтримку для забезпечення добробуту дітей та сімей.

У Мінреінтеграції нагадали, що питання евакуації дитячих будинків сімейного типу, прийомних та опікунських родин обговорювали на нещодавній нараді з гуманітарного реагування в Харківській області під головуванням Віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук. 

Загалом на потреби переміщення таких сімей до безпечних регіонів України БФ «СОС Дитячі Містечка» виділив 36 мільйонів гривень.

"Я дякую всім нашим партнерам, які долучилися до евакуації дітей із прифронтових територій. Кожна українська дитина повинна бути в безпеці", — резюмувала Віцепрем‘єрка.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті