Новий рекорд українських дронів-камікадзе: подолав понад 1800 км й уразив РЛС в російському Орську

Дрон Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М", розташовану на рекордній відстані від України в місті Орськ Оренбурзької області РФ, 26 травня. Про це з посиланням на власне джерело в ГУР повідомила "Українська правда" 27 травня.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до обʼєкту противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", - йдеться в повідомленні.

Наслідки ураження уточнюються.

Зазначається, що стосовно цієї атаки російські пабліки писали, що під Орськом "упав БПЛА", а метою безпілотника, "можливо, був військовий об'єкт".

Раніше повідомлялось, що найбільш віддаленою ціллю, атакованою українськими безпілотниками, був обʼєкт у місті Салават республіки Башкортостан РФ. Він розташований на 140 кілометрів ближче до українського кордону в порівнянні з Орськом.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті