У Міноборони планують реформувати ТЦК - ЗМІ

Міністерство оборони України розробило концепцію реформи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє Forbes із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що концепцію реформи розробили ще у червні цього року. Концепція реформи була розроблена попередньою командою з Міністерства оборони. Результатом їхньої роботи стала 16-сторінкова презентація, в якій було детально описані проблеми ТЦК та шляхи їх вирішення.

Концепція передбачає зміни в способі обліку військовозобов’язаних, попередньому відборі військових, оповіщенні, призові за мобілізацією та ще чотирьох складових. Критерії оцінки: захист прав і свобод у процесі мобілізації, справедливість, якість, кількість та протидія корупції.

"У концепції реформи перераховуються проблеми із попереднім відбором військових – ручна обробка даних і формальні критерії. Автори пропонують автоматизувати відбір та створити систему рекрутингу. Останнє передбачає вебпортал з вакансіями та цивільні рекрутингові агенції з підбору", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що анонсована очільником Мінцифри Михайлом Федоровим смартмобілізація перегукується з ідеями Міноборони щодо відбору військових.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що змінити ситуацію на фронті можуть інноваційні підходи. 

Як повідомлялося, у Івано-Франківському обласному ТЦК фіктивно зарахували футболістів на військову службу. 

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті