У школах РФ можуть замінити вивчення європейської історії історією та культурою Китаю

У школах Росії можуть замінити вивчення європейської історії історією та культурою Китаю. Про це російським журналістам розповів директор Інституту Китаю і сучасної Азії РАН РФ Кирило Бабаєв.

За його словами, у школах Росії потрібно вивчати китайську історію і культуру, водночас скоротити «надмірну деталізацію» історії країн Європи.  «Необхідно викладати в російських школах історію і культуру Китаю та інших цивілізацій Сходу», - наполягає Бабаєв. 

Він уточнив, що наразі у школах у всіх проявах вивчають європейську історію, але діти не знають про історію та пам'ятки Китаю.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті