Сили ППО знищили в небі над Україною 19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" за ніч

Сили протиповітряної оборони збили 30 ворожих повітряних цілей під час нічної атаки росіян по Україні. Про це 25 вересня повідомило ОК "Південь" в Телеграмі.

"Уночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс". Також застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.  Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з Новоросійської бухти", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" збито силами й засобами протиповітряної оборони. По одному  "Калібру" – над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, а переважна більшість – в небі над Одещиною.

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав Морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували", - повідомили військові.

Окрім того, за їхніми данними, "Оніксами" зруйновано зерносховища, люди не постраждали. Унаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. 

Раніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомляв про одну постраждалу особу внаслідок російської атаки ракетами та дронами по припортовій інфраструктурі Одещини.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті