На що звернути увагу під час вибору ноутбука HP Envy

Лінійка HP Envy орієнтована на справжніх естетів. Її фішка у дизайні.

Розмір діагоналі

В серії переважають компактні та середні моделі — з діагоналлю до 17 дюймів.

1. Ноути на 15 і 16 дюймів можна використовувати в стаціонарному режимі та на ходу.
  2. Мініатюрні ультрабуки з дисплеєм від 13 до 14 дюймів оптимальні для постійних подорожей.
  3. 17-дюймові лептопи — для ігор та креативу.

За посиланням https://www.moyo.ua/ua/comp-and-periphery/notebooks/hp_envy/ представлені HP Envy у ходових розмірах. За допомогою фільтрів легко знайти відповідне рішення для програмування та геймінгу, виконання домашок та написання наукових робіт, перегляду серіалів та іншого контенту, 3D моделювання.

Покриття екрана

На перший погляд здається, що тільки дисплеї з антибліковим покриттям мають існувати.

HP випускає обидва варіанти:

• Портативні ПК з захистом від відблисків — для роботи у приміщеннях з яскравим штучним освітленням, просто неба та поряд з вікнами без штор чи жалюзі;
  • моделі з «глянцем» показують себе з кращого боку у графічних редакторах. Вони не мають фінішного покриття, яке б впливало на глибину кольорів, яскравість і контрастність.

Виробник процесора

Однорівневі процесори від різних брендів, наприклад, Інтел Core i5 та AMD Ryzen 5, демонструють схожу продуктивність. Фахівці рекомендують чипи Інтел для ігор і ресурсовитратних графічних програм. АМД — для офісних задач, інтернет-серфінгу, соцмереж, перегляду відео онлайн.

Кількість оперативки

Ноутбук вважається актуальним, якщо в нього на борту не менше 8 Гб оперативної пам’яті. Це мінімальний об’єм. Використовується навіть в ультра бюджетних портативних комп’ютерах на кшталт Асер Аспір 3 з магазину https://www.moyo.ua/ua/comp-and-periphery/notebooks/aspire_3/. У дешевших версій Envy — стільки ж оперативки, а дорожчі оснащені ОЗП щонайменше на 16 Гб.

Тип відеокарти

Лептопи з інтегрованою відеокартою завжди дешевші. Також серед очевидних переваг економія енергії й нижчий шум.

Дискретна плата виводить HP Envy на новий рівень, оскільки сприяє підвищенню загальної потужності системи. Вона має власну відеопам’ять, тому знижується навантаження на оперативку.

Колір і матеріали — питання смаку. Пластик й алюміній у сріблястому відтінку вважається вдалим поєднанням в стилі мінімалізму.

Статті

Країна
21.06.2024

Економічне бронювання: що пропонують нові законопроєкти

"І тепер уявіть реакцію військового керівництва на економічне бронювання. Вони категорично проти, про це знають усі депутати, тому не розумію, на що розраховували автори законопроєкту"
Країна
19.06.2024

Підвищення податків: забуті обіцянки

Йдеться про податки, які сплачують зі своєї кишені звичайні громадяни. Ніхто не пропонує підвищити податок на прибуток підприємств, дивіденди акціонерів (податок на інвестиційний дохід), рентні платежі за надрокористування, екологічний податок. Це...
Світ
18.06.2024

«Доки не дійдемо до польських кордонів...». Російські ЗМІ про Україну

"А яке вони мають право вимагати від нас відкрити Азовське море? Кому збираються забезпечити свободу судноплавства у внутрішньому морі Росії?"
Всі статті