Путін продовжує знімати з себе відповідальність за ведення тривалої війни в Україні – ISW

Президент РФ Володимир Путін продовжує знімати з себе відповідальність за ведення тривалої війни в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Путін також подвоює спроби зняти з себе відповідальність за ведення тривалої війни в Україні. Путін зробив декілька заяв про те, що Росія прагне якнайшвидше припинити війну, водночас зазначивши, що Росія не буде збільшувати темпи "спецвійськової операції", оскільки це призведе до "невиправданих втрат", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що обидві заяви є частиною консолідованих зусиль Кремля, щоб виправдати війну Путіна перед російською внутрішньою аудиторією, яка все частіше йде на більші жертви заради досягнення нереалістичних цілей Кремля. 

"Російські військові не здобули жодних значних перемог в Україні після падіння Лисичанська 3 липня. Останніми днями Путін і офіційні особи російського Міністерства оборони неодноразово виступали та пропонували розпливчасті виправдання військовим невдачам, також, ймовірно, з метою щоб применшити наслідки тривалої війни", - пише ISW.

Як повідомлялося раніше, ядерна риторика Путіна спрямована виключно на внутрішню аудиторію РФ.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті