Путін звільнив заступника міністра оборони і призначив на його посаду аудитора Рахункової палати 

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про призначення на посаду заступника міністра оборони Олега Савельєва, який до цього обіймав посаду аудитора Рахункової палати, - пише "Медиазона".

Савельєва призначили на посаду, яку раніше обіймав генерал-полковник Юрій Садовенко. Він був заступником міністра оборони з січня 2013 року, а до цього супроводжував Сергія Шойгу на різних посадах: 2002 року став помічником глави МНС, 2007 року очолив апарат міністра, 2012 року слідом за Шойгу перейшов керувати апаратом губернатора Московської області.

Відомо, що Савельєв у 2008-2014 роках був заступником міністра економічного розвитку. Із 2014 до 2015 року він обіймав посаду міністра у справах Криму, а 2019 року став аудитором Рахункової палати. 

Видання зазначає, що ще 2020 року "Медіазона" і Scanner Project виявили, що Садовенко вказував у деклараціях ту саму кількість дітей та їхнє майно, що й Марія Китаєва - колишня радниця Шойгу. У шлюбі вони не перебували. Будівельна компанія брата Китаєвої будувала в Москві елітний житловий комплекс на місці картографічної фабрики Міноборони на Великій Полянці. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну Садовенко і Китаєва потрапили під санкції України, Канади, США, Євросоюзу і Великобританії. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті