Підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

Один із підозрюваних у вбивстві поліцейського на Вінниччині Валерій Василаке заявив, що в жертву стріляв його син. Про це він сказав 22 квітня під час обрання запобіжного заходу у Вінницькому міському суді, повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ".

"Син стріляв у поліцейського тому, що подумав, що мене вбили", - заявив заарештований Василаке-старший у суді.

Батько уточнив, що хотів разом із сином Віталієм виїхати до Молдови. За його словами, зброю, яку вони перевозили, вкрав також син: "Хотіли просто сховати, щоб було".

Син Віталій підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського: 

"Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів, і ми поїдемо далі. Я не думав, що з'явиться другий поліцейський і відкриє вогонь по машині, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь по поліцейських, але я не хотів його вбивати", - заявив син.

Він також підтвердив слова свого батька, що гранати, які вони перевозили, належали йому.

Нагадаємо, Національна поліція оприлюднила відео затримання вбивць поліцейського у Вінницькій області.  

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті