Зеленський розповів про доповіді Умєрова, Сирського й Брагилевича та найскладніші напрямки фронту

Міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та начальник Генштабу Анатолій Баргилевич доповіди президенту України Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті та забезпечення оборони 21 травня. Про це Зеленський розповів у своєму вечірньому відеозверненні, опублікованому в Телеграм. 

"Сьогодні були детальні доповіді щодо ситуації на фронті та в забезпеченні оборони - від міністра оборони України Умєрова та начальника Генштабу Баргилевича. Доповідав і Головком Сирський. Відбулось напередодні чергове засідання формату "Рамштайн" - сьогодні доповіли щодо роботи по наших потребах. Передусім це ППО, броньована техніка, снаряди. Всі партнери повністю поінформовані щодо актуальності потреб та реальної фронтової ситуації", - сказав президент України. 

Він також зазначив, що Покровський напрямок та інші донецькі напрямки - Краматорський, Курахівський - зараз залишаються надзвичайно складними, там найбільше боїв.

На Харківщині, за словами Зеленського, "наші сили знищують окупанта, результати відчутні". 

"Вдячний кожній державі, кожному лідеру, усім міністрам оборони партнерів та начальникам штабів партнерів, які дійсно готові допомагати і реалізують обіцянки, які звучать. Увесь зміст комунікації з партнерами має відображатися змістом реальної бойової роботи наших воїнів – тими засобами ураження, які потрібні на передовій. І зараз, цими тижнями, а не десь влітку", - сказав також Зеленський. 

Раніше повідомлялось, що Зеленський обговорив з президентом Азербайджану проєкти в енергетиці та торгівлі.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті