Суд заарештував другого військовослужбовця, який стріляв у поліцейських на Вінниччині

Суд заарештував без можливості внесення застави і другого військовослужбовця, який стріляв у поліцейських у Вінницькій області. Про це 22 квітня повідомив у Телеграм Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів другому підозрюваному у розстрілі поліцейських на Вінничині суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що підозрюваний - 26-річний військовослужбовець. Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

Нагадаємо, раніше в Офісі генерального прокурора повідомили про безальтернативний арешт підозрюваного військовослужбовця 1972 р. н.

У Державному бюро розслідувань уточнили, що також перевіряють інформацію про розкрадання фігурантами вибухівки та зброї з підрозділу їхньої військової частини.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року військовослужбовці - батько і син - самовільно залишили військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним із них. 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля на Вінниччині вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події.

Фігурантів затримали 21 квітня в с. Липецьке Подільського району Одеської області. Раніше на території Вінницької області було виявлено транспортний засіб, у якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси. Крім цього, під час слідчих дій було знайдено зброю, ймовірно, з якої було скоєно вбивство.

Як повідомлялося, підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

також нагадаємо, Національна поліція оприлюднила відео затримання вбивць поліцейського у Вінницькій області.  

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті