Підозрюваний у вбивстві поліцейського на Вінниччині заявив, що в жертву стріляв його син

Один із підозрюваних у вбивстві поліцейського на Вінниччині Валерій Василаке заявив, що в жертву стріляв його син. Про це він сказав 22 квітня під час обрання запобіжного заходу у Вінницькому міському суді, повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ".

"Син стріляв у поліцейського тому, що подумав, що мене вбили", - заявив заарештований Василаке-старший у суді.

Батько уточнив, що хотів разом із сином Віталієм виїхати до Молдови. За його словами, зброю, яку вони перевозили, вкрав також син: "Хотіли просто сховати, щоб було".

Син Віталій підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського: 

"Коли нас зупинив поліцейський, я думав, що він один, і коли його вдарив, я не знав, що є другий напарник. Я думав, що поліцейський, з яким я розмовляв, один, і сподівався, що він знепритомнів, і ми поїдемо далі. Я не думав, що з'явиться другий поліцейський і відкриє вогонь по машині, де був мій батько. Я був у стані шоку, забіг за машину, автоматично дістав пістолет і відкрив вогонь по поліцейських, але я не хотів його вбивати", - заявив син.

Він також підтвердив слова свого батька, що гранати, які вони перевозили, належали йому.

Нагадаємо, Національна поліція оприлюднила відео затримання вбивць поліцейського у Вінницькій області.  

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті