Навчання з цивільного захисту, необхідне для роботи після деокупації, пройшли понад 130 представників адміністрацій і держустанов Луганщини з початку року

Понад 130 представників військових адміністрацій і державних установ Луганської області пройшли навчання з питань цивільного захисту з початку поточного року, отримавши знання та навички, які будуть необхідні для роботи в області після її деокупації. Про це "ОстроВу" повідомив заступник начальника (з навчально-виробничої роботи) Навчально-методичного центру з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (НМЦ ЦЗ та БЖД) Луганської області Федір Олешко.

"За період з початку року по теперішній час в Центрі пройшли навчання вже 132 слухачі від кількох військових адміністрацій Луганщини, а також керівники низки обласних установ", - сказав Олешко.

Уточнюється, що слухачами курсів від НМЦ ЦЗ та БЖД Луганської області з початку року стали представники Лисичанської й Рубіжанської міських військомих адміністрацій, а також військових сільських і селищних адміністрацій Сватівського, Старобільського й Щастинського районів. Крім того, навчання пройшли керівники структурних підрозділів Державної екологічної інспекції у Луганській області, Управління Державної міграційної служби (ДМС) у Луганській області, Управління Державної казначейської служби Луганської області, ГУ Пенсійного фонду України в Луганській області, ГУ держгеокадастру у Луганській області, Управління поліції охорони в Луганській області й Головного управління статистики.

За словами Федора Олешка, луганський Центр - єдиний в Україні серед таких же установ в інших областях, який вже понад два роки працює в дистанційному режимі через практично повну окупацію області. Навіть Центри Донецької, Запорізької й Херсонської областей, попри окупацію значних територій, мають змогу вживу працювати безпосередньо у своїх регіонах. 

"Попри те, шо всі без винятку наші співробітники є вимушеними переселенцями та розкидані по різних регіонах України, Центр на рівні з іншими регіональними установами виконує всі завдання, які надходять від керівництва ДСНС України", - зазначив Олешко.

За його словами, за минулий 2023 рік Центр навчив 188 осіб - фахівців та представників керівного складу області, у тому числі, як повідомляв "ОстроВ", заняття відбувались у живому форматі у Дніпрі.

Під час навчання у Центрі основна увага приділяється питанням діяльності суб’єктів забезпечення цивільного захисту після деокупації території Луганської області, а також забезпечення безпеки посадових осіб, працівників в умовах існуючих загроз, перш за все - воєнного характеру. Крім того, надається методична допомога установам та організаціям області, які працюють на підконтрольній українській владі території, щодо навчання різних категорій населення дій у надзвичайних ситуаціях.

Уточнюється, що Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, як і багато установ, підпорядкованих ДСНС України, ще у 2014 році релокувався з Луганська в місто Сєвєродонецьк. Після релокації у 2014 році менш ніж за півроку було відновлено втрачену документацію установи, знайдено приміщення, облаштовані навчальні класи, прийняті на роботу нові викладачі і майстри виробничого навчання. Після 24 лютого 2022 року співробітники Центру перейшли на дистанційний формат роботи. Центр відновив співпрацю з понад 100 закладами освіти Луганської області, які переміщені з окупованої території і також проводять свою діяльність дистанційно.

"Попри складні умови праці та обмежену кількість працівників, ми докладаємо максимум зусиль, щоб зберегти традиції і потенціал Центру для його майбутнього відновлення на деокупованій Луганщині", - каже заступник начальника установи.

Раніше повідомлялось, що Луганська й Волинська обласні бібліотеки за участі переселенців організували дискусію щодо культурного зв'язку між регіонами.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті