Луганська й Волинська обласні бібліотеки за участі переселенців проведуть дискусію щодо культурного зв'язку між регіонами

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека (ЛОУНБ) разом із з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва проведе публічну дискусію "Культурний зв'язок між регіонами: перетини і виклики" за участі переселенців з Луганщини у Луцьку 1 травня. Про це повідомили на сторінці ЛОУНБ у facebook 29 травня.

"Збираємо культурні спільноти на публічній дискусії у Луцьку! Опліч з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва влаштовуємо живу дискусію "Культурний зв'язок між регіонами: перетини і виклики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організатори заходу запросили до участі в ньому культурологів, істориків, культурних та проєктних менеджерів, митців, бібліотекарів, музейників, письменників, громадських діячів, волонтерів та загалом усіх, хто дотичний до творення українського культурного простору в умовах війни. 

Дискусія відбуватиметься у форматі "вільного мікрофона" 1 травня о 16:00 у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва (м. Луцьк, проспект Волі, 2).  

У числі питань, які планується обговорити, - культурна взаємодія внутрішньо переміщених осіб зі спільнотами у нових для себе громадах (інструменти, приклади цікавих практик). Мова піде про те, яких форматів спільнодії українці потребують найбільше, та яких нових культурних звичок набули за період, коли переселенці адаптовувались у нових для себе громадах.

Також учасники поділяться досвідом щодо того, як культурне дозвілля рятує під час війни українців у різних куточках України.

Ще одне важливе питання, яке планується обговорити - чи культура допомагає боротися з ІПСО, мовою ворожнечі, ізоляцією і розірванням соціальних зв’язків через війну і чи достатньо українці сьогодні докладають до цього зусиль.

Окремий час під час дискусії присвятять темі культурних спільнот, які братимуть участь у культурній деокупації тимчасово окупованих територій, зокрема, Луганської області.

Якщо ви хочете запропонувати тему для обговорення, звертайтесь за телефонами 30 квітня та у першій половині дня 1 травня (+38-066-818-70-43, Юлія, +38-066-459-54-54, Анастасія).

Раніше повідомлялось, що луганські бібліотекарки поновлюють у Черкасах старобільську традицію "тихих вечірок": почали з виготовлення 3D масок.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті