Естонія передає ЗСУ десятки гаубиць, тисячі снарядів, вантажівки та гранатомети

19 січня Естонія оголосила про передачу Україні найбільшого пакета військової допомоги: українці отримають десятки гаубиць калібру 155 і 152 мм, тисячі снарядів, вантажівки для перевезення боєприпасів, понад 100 протитанкових гранатометів Carl-Gustav і понад 1000 пострілів до них. Про це повідомляє Ліга

Представляючи цю передачу військового обладнання та боєприпасів, прем'єр Кая Каллас заявила, що "якщо впаде Україна, опиниться під загрозою свобода й у світі".

"Естонці знають на болісному досвіді власної історії, що відбувається, коли зло перемагає і велика держава проковтує малі. Допомагаючи Україні захищати свою незалежність, ми захищаємо право на свободу та демократію всіх держав, зокрема Естонії", – наголосила вона.

Каллас підкреслила, що Київ запросив у Таллінна саме ці конкретні озброєння, і додала, що "вільний світ повинен допомагати більше, причому робити це потрібно швидше і набагато більше".

Міністр оборони країни Ханно Певкур підкреслив, що ЗСУ потребує "величезних" кількостей важких озброєнь, щоб утримувати ініціативу та протистояти росії, яка готується відновити пошарпану військову міць.

"Найважчі бої ще попереду. Важливо показати приклад та мотивувати інших союзників надавати допомогу", – сказав він.

Як повідомлялося раніше, естонські військові прогнозують дуже низьку якість підготовки нової хвилі "мобиків" у РФ. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті