ЄС підтримує створення спільних пунктів пропуску на західному кордоні

Представники директорату Єврокомісії з мобільності і транспорту та директорату з питань оподаткування та митниці висловили підтримку ініціативі створення спільних пунктів пропуску на західному кордоні. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" 17 жовтня.

“12 жовтня я проводив переговори з DG Move і DG TAXUD з питання спільного контролю. Почули, що Євросоюз на сто відсотків підтримує створення спільних ПП, на яких буде впроваджено спільний контроль”, - зазначив Деркач.

Заступника міністра повідомив, що мова йдеться про спільний контроль, під час якого служби двох країн працюють разом. До автомобіля підходять представники митних служб двох країн одночасно.

"Пункти пропуску зі спільним контролем дають змогу не лише економити час, а й кошти. Не потрібно будувати інфраструктуру для двох пунктів пропуску, достатньо одного. Зекономлені кошти можуть бути спрямовані на будівництво під'їзної дороги до пункту пропуску або обладнання сервісної зони", - додав Деркач.

За інформацією заступника міністра, є проєкти угод щодо створення нових ПП зі спільним контролем із Польщею та Румунією.

"Ми над ними працюємо і чекаємо зворотного зв'язку від країн-сусідів", - сказав Деркач.

Як повідомлялось раніше, Україна та Молдова організують спільний контроль на пункті пропуску для залізничного сполучення.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті