Ворог обстрілював Харків і Харківщину, є загибла й поранені

Харків і Харківська область зазнали обстрілів протягом минулої доби, є загибла й понанені станом на ранок 19 травня. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Телеграм.

"14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. Пошкоджено 23 приватних будинки, 3 автомобілі, 3 гаражі та лінію електромереж. Постраждало 6 осіб, в тому числі 2 дитини 13 та 16 років. 15:12. Влучання по відкритій території на околицях Харкова. Постраждалих немає", - повідомляється щодо обстрілів обласного центру. 

Крім того, зазначається, що у Вовчанську внаслідок обстрілу загинула 60-річна жінка, отримали поранення дві жінки та два чоловіки.

У селі Українське Чугуївського району внаслідок обстрілу отримав поранення чоловік 60 років. 

Село Руські Тишки Харківського району обстріляли КАБами по відкритій території. Без постраждалих.  У селі Приколотне Куп'янського району внаслідок обстрілу БПЛА горів будинок.

У селі Липці Харківського району через обстріли пошкоджено приватний будинок.

У селі Курилівка Куп’янського району пошкоджено приватний будинок, газопровід та лінії електропередач.

Уточнюється, що на Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Наші воїни відбито 6 атак південніше населених пунктів Глибоке та Лукʼянці Харківської області. Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів у напрямку населеного пункту Зелене, не полишає спроб захопити Вовчанськ. Російські окупанти застосовують авіацію для авіаударів. Сили оборони намагаються витіснити противника у напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська.

На Купʼянському напрямку кількість бойових зіткнень за добу зросла до 11. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка, Берестове.

Всього евакуювали 10314 людей із Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

Раніше повідомлялось, що РФ обстріляла Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник МВА.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті