На форумі у Запоріжжі презентували ключові проєкти для міста: підтримка ветеранів, європейський проспект, український культурний код

Форум "Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024" відбувся у Запоріжжі 18 травня. Про це повідомив сайт Зпорізької міськради, а також секретар міськради Регіна Харченко в Телеграм.

"Підтримка ветеранів, європейський проспект, український культурний код – проєкти, які в нинішніх реаліях мають потужні сенси, і які міська влада має розвивати задля подальшої розбудови Запоріжжя. Про це секретар міської ради Регіна Харченко наголосила під час участі в "Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024", - повідомляє сайт міськради.

Зазначається, що форум зібрав 250 учасників - представників влади, військових, бізнесу, громадських організацій, міжнародних партнерів, освітян, медиків, волонтерів, духовенства, молоді.

Харченко зазначила, що в сучасних викликах головний сенс - це потужні флагманські проєкти розвитку прифронтових громад

"Разом ми відбудовуємо будинки та допомагаємо постраждалим від атак російської армії. Під звуки сирен допомагаємо тимчасово переміщеним мешканцям. Працюємо з міжнародними партнерами над залученням зовнішніх інвестицій в наше прифронтове місто, демонструючи нові підходи у відкритості і прозорості. Всі ці дії не лише про матеріальне, вони наповнені сенсами - працювати для громади, комфортного розвитку, захисту, для перемоги. Це і є філософія відкритості, партнерства та взаємодії з громадою. І це головний сенс роботи нашої команди", - сказала Харченко.

Вона презентувала ключові проєкти Запорізької міської ради, які реалізовують у місті цього року.

Уточнюється, що, зокрема, міська влада продовжує роботу в напрямку допомоги українській армії. Так, місто долучилось до обласної ініціативи "Другий мільярд для збройних сил України". З міського бюджету планується виділити понад 400 мільйонів гривень, аби забезпечити підтримку наших військових, які захищають Україну. 

Важливим завданням є повернення запорізьких школярів до офлайн навчання. В рамках проєкту "Безпечна школа", триває облаштування укриттів у загальноосвітніх закладах, розробляються плани будівництва підземних шкіл, аби вже з 1 вересня маленькі запоріжці змогли сісти за парти та мали змогу розпочати повноцінне навчання.  

Секретар міськради підкреслила, що одним із пріоритетних напрямків у роботі місцевої влади є ветеранська політика. У Запоріжжі разом з ЮНІСЕФ буде створено унікальний Центр життєстійкості для соціальної допомоги та соціалізації захисників і захисниць. Також працюватиме офіс працевлаштування ветеранів. Крім цього, в планах - нові формати взаємодії та підтримки сімей військовослужбовців та ветеранів.

Ще один проєкт міськради - так званий європейський проспект.

"Зі зміною свідомості людей має змінюватись і свідомість міста. І першою європейською вулицею має стати проспект Соборний, а після - і всі райони міста", - сказала Харченко.

Наголошується, що цей проєкт буде впроваджено в декілька кроків. Перший - імплементація коду міста з його унікальними особливостями. Другий – це збереження та відновлення історичного ареалу міста. Третім кроком є упорядкування малих архітектурних форм, приведення до ладу рекламних конструкцій тощо.

"Не менш важливим напрямком є зміцнення української національної ідентичності серед мешканців міста Запоріжжя. У місті буде реалізовано унікальний проєкт "Запорізький культурний код", який стане своєрідним осередком для громадських ініціатив в сфері патріотичного виховання, популяризації української мови та розвитку культурного життя", - йдеться у повідомленні міської ради.

Харченко наголосила, що цей проєкт передбачає "популяризацію української мови всюди, де можливо".

Раніше з посиланням на Харченко повідомлялось, що Запоріжжя отримуватиме допомогу від австрійського міста Лінц.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті