Безпілотники атакували НПЗ і військовий аеродром у Краснодарському краї РФ

НПЗ у Слов'янську-на-Кубані та військовий аеродром у станиці Кущевська Краснодарського краю РФ були атаковані безпілотниками в ніч на 19 травня. Про це повідомили видання "ASTRA", оперативний штаб Краснодарського краю і міноборони РФ 19 травня.

"У станиці Кущевська Краснодарського краю триває атака БПЛА на військовий аеродром, повідомляють місцеві жителі "ASTRA" і користувачі місцевих чатів", - ідеться в одному з повідомлень "ASTRA".

"Дим здіймається в районі НПЗ у Слов'янську-на-Кубані Краснодарського краю, де було чути вибухи", - ідеться в іншому повідомленні й опубліковано відповідні відео.

Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив наступне: "У ніч із 18 на 19 травня київський режим здійснив спробу атаки за допомогою БПЛА цивільних об'єктів на території Слов'янського і Кущівського районів. Придушено щонайменше 10 безпілотників. У Кущівському районі після падіння одного з апаратів виникло локальне загоряння, яке не зачепило територію населених пунктів. Триває ліквідація, постраждалих і руйнувань немає. У Слов'янську-на-Кубані один із безпілотників упав на території НПЗ".

Тим часом міноборони РФ традиційно відзвітувало про "припинення низки спроб київського режиму здійснити терористичні атаки по об'єктах на території Російської Федерації". 

"Протягом минулої ночі припинено низку спроб київського режиму здійснити терористичні атаки із застосуванням американських оперативно-тактичних ракет ATACMS і безпілотних літальних апаратів літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Черговими засобами ППО дев'ять оперативно-тактичних ракет ATACMS і один БПЛА було знищено над територією Республіки Крим, три БПЛА знищено над територією Бєлгородської області, п'ятдесят сім БПЛА знищено й перехоплено над територією Краснодарського краю", - написало відомство окупантів у Телеграм.

Раніше повідомлялося, що безпілотники атакували паливну базу в Ростовській області РФ.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті