Внаслідок атаки безпілотників у бухті Севастополя пошкоджено не менше трьох кораблів ЧФ – розслідування

В результаті атаки в бухті окупованого Севастополя безпілотники уразили щонайменше три кораблі Чорноморського флоту РФ, у тому числі флагман "Адмірал Макаров". Про це 29 жовтня на основі аналізу фото та відео повідомляє група дослідників GeoConfirmed у Twitter.

"Виходячи з усіх наявних відеоматеріалів, можна з великою ймовірністю стверджувати, що безпілотники прорвали оборону Севастопольської бухти; було залучено понад шість USV; щонайменше три кораблі були вражені USV", - заявили в GeoConfirmed.

Зокрема, вони наводять відео атаки USV (Unmanned Surface Vehicle – безпілотний надводний апарат) на фрегат класу Адмірал Григорович. У Чорноморському флоті єдиним кораблем цього є "Адмірал Макаров". Відео переривається, ймовірно, вибухом після удару безпілотника у корабель.

На іншому відео можна побачити атаку на тральщик класу "Natya" "Іван Голубець". Нарешті є ще одне відео, на якому безпілотник "вишукує" мішень для обстрілу, пропливаючи між пришвартованими кораблями. Зйомка обривається, коли безпілотник зіштовхнувся із кораблем і, ймовірно, вибухнув.

На основі відеозапису волонтери зробили висновок, що БПЛА знаходився поряд з як мінімум чотирма кораблями і для атаки здійснив розворот. Зазначимо, що в Міноборони РФ підтвердили лише удар по "Івану Голубцю" - нібито він отримав "незначні" ушкодження.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилися фото та відео пожежі у бухті Севастополя.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті