Україна підключила до енергосистеми ще один блок АЕС

Україна збільшила кількість працюючих енергоблоків атомних станцій із дев'яти до десяти. Про це повідомляє ЕП з посиланням на Міжнародне агентство з ядерної енергії 24 липня.

 


До мережі підключено ще один блок Рівненської АЕС. Таким чином, працюють три енергоблоки окупованої російськими військами Запорізької атомної станції, три – Рівненської та по два Південноукраїнської та Хмельницької АЕС.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що останні повідомлення "про події на Запорізькій АЕС або поблизу неї" свідчать про все більш тривожну ситуацію, і закликав до максимальної стриманості, щоб уникнути будь-якої аварії, яка може загрожувати здоров'ю населення в Україні та інших місцях.

У МАГАТЕ зазначили, що останніми тижнями з'явилася низка повідомлень – як у ЗМІ, так і у формі офіційних повідомлень, отриманих агентством – які свідчать про те, що і без того складні та напружені умови, з якими стикається український персонал на АЕС, ще більше погіршилися.

Нагадаємо, ЗАЕС з початку окупації 4 березня працювала двома енергоблоками, 14 липня до мережі було підключено третій енергоблок. Загалом в Україні налічується п'ятнадцять блоків АЕС. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті