У США впевнені, що Китай готовий надавати летальну військову допомогу РФ - CNN

Сполучені Штати Америки вбачають ознаки того, що Китай наближається до летальної військової допомоги росії. Про це 18 лютого повідомляє CNN із посиланням на джерела серед чиновників США.

"Сполучені Штати останнім часом помічають "тривожні" тенденції щодо підтримки Китаєм російських сил і бачать ознаки того, що Пекін хоче "підкрастися до грані" надання летальної військової допомоги Росії, але так, щоб це не було викрито", - повідомили журналісти.

Причому, за словами одного із співрозмовників телеканалів із Державного департаменту США, це питання порушило й Ентоні Блінкен під час зустрічі з керівником Офісу закордонних справ Центрального комітету Компартії Китаю Ваном І.

"Держсекретар був досить відвертим, попереджаючи про наслідки надання Китаєм матеріальної підтримки Росії або допомоги Росії у систематичному ухиленні від санкцій", - зазначив співрозмовник CNN.

Китай при цьому намагається публічно уявити себе прихильником світу та підтримувати відносини з Європою. Проте водночас китайська влада прагне допомагати росії у її військових діях і розглядаючи можливість надання летальної допомоги.

Щоправда, співрозмовники телеканалу не стали докладно описувати, які саме розвідувальні дані свідчать про нещодавні зміни в позиції Китаю. Однак у Вашингтоні були настільки стурбовані, що поділилися розвідданими із союзниками та партнерами на Мюнхенській безпековій конференції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Китаю Сі Цзіньпін виступить до роковин вторгнення РФ в Україну з "мирною промовою".

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті