У Москві суд виправдав обвинувачених у контрабанді півтонни кокаїну

Мосміськсуд ухвалив виправдувальний вирок у справі про контрабанду 472 кг кокаїну з Еквадору в порт Санкт-Петербурга. Затриманим у 2019 р. громадянам Литви загрожувало довічне позбавлення волі за створення ОЗГ із метою поставок наркотиків, а тепер їх звільнено в залі суду, - пишуть 16 серпня росЗМІ.

Виправдувальний вирок ухвалено на підставі вердикту присяжних, які вважали, що в частині створення ОЗУ була відсутня сама подія злочину, а щодо контрабанди наркотиків, обвинувачення не змогло довести причетність до неї підсудних.

"Громадяни Литви Ернестас Казлаускас і Міндаугас Корецас, а також росіяни Георгій та Іван Радомирови були звільнені з-під варти в залі суду ще минулого тижня після вердикту присяжних про їхню невинуватість. Тепер у разі набрання вироком чинності вони зможуть розраховувати на реабілітацію та матеріальну компенсацію", - ідеться в повідомленні.

Ігоріса Грігаса, обвинуваченого у створенні організованого злочинного співтовариства, присяжні визнали винним у кількох епізодах незаконного перетину кордону, але 16 серпня він також вийшов на волю. Як покарання суд зарахував йому термін перебування в СІЗО.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті