Понад 52 тисячі людей перебуває у розшуку від початку повномасштабного вторгнення - Лубінець

Понад 52 тисячі людей перебуває у розшуку від початку повномасштабного вторгнення, серед них понад 3 676 зниклих дітей. Про це написав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець 21 травня у своєму Телеграм-каналі.

"У новому аналітичному дослідженні від Texty.org.ua,  за даними МВС, від 24 лютого 2022 року вважаються зниклими безвісти 52 673 особи, близько 37 000 із них — за особливих обставин. За цей же час зафіксовано 3 676 фактів зникнення дітей. В умовах повномасштабної війни, будь-яка інформація, що може допомогти родичам зниклих їх знайти, є критично важливою. Саме завдяки відкритим даним створюються алгоритми розшуку: знаходять громадян України за кордоном або в полоні через міжнародні та гуманітарні місії; співпрацюють державні установи, неурядові організації та громадськість; попереджаються та виявляються випадки шахрайства з документами безвісти зниклих осіб; фіксуються злочини окупантів", - зазначив Лубінець.

Він наголосив, що Україна має робити все можливе, аби країна-терорист понесла відповідальність за кожне зруйноване життя українського народу.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті