У Чехії виявлено порушення у 75% випадків працевлаштування українців

Державна інспекція з праці Чехії під час розгляду умов працевлаштування українських біженців виявила порушення у 75% випадків. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Найчастішим порушенням було здійснення посередництва при працевлаштуванні, тобто розподіл працівників через агентство з працевлаштування, яке не має ліцензії. Також часто не дотримувалося вимоги фіксувати відпрацьований працівником час.

Інспекція виписала штрафи на загальну суму майже 5,5 млн. крон, повідомив агентству ČTK прес-секретар інспекції Ріхард Колибач. З квітня 2022 р. інспекція займається припиненням нелегального працевлаштування біженців та зловживання їх працею.

«Інспектори проконтролювали понад 5000 людей з України, які мають візи тимчасового захисту. Усього на даний момент було проведено 534 перевірки, з них 434 завершено. У 330 випадках було виявлено порушення закону. У 104 випадках порушень не було», – повідомив Ріхард Колібач.

Як повідомлялося, українські біженці, які працюють у Чехії, перерахували податків більш ніж на 300 млн євро.

Статті

Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Всі статті