У Повітряних силах розповіли про особливості нічної атаки РФ по Україні

Російські війська, що влаштували масштабний обстріл по Україні в ніч проти 26 травня, діяли за класичною схемою. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, класично ворог вже цілив по критичній, енергетичній інфраструктурі, військових об’єктах.

"Власне, комбіновані атаки відбуваються за класичною схемою – вони спочатку запускають "шахеди", пізніше застосовують більш серйозну зброю – відбулися пуски з території Саратовської області їхніх ракет стратегічних бомбардувальників Х-101, Х-555. Потім паралельно вдарили "Кинджалами" з території Тамбовської області", - сказав він.

При цьому, як зазначив Євлаш, аеробалістичні ракети "Кинджал", які єдині не були збиті ППО, є складними в збитті і "лише один комплекс Patriot може протистояти їм".

Крім того, за даними речника, останнім часом для таких масованих ударів РФ доводиться накопичувати ракети.

"Останнім часом вони застосовують свої зенітні ракетні комплекси С-300 для того, щоб бити по прифронтових територіях. Ми бачили вчорашній жахливий удар по одному із торговельних центрів на Харківщині, внаслідок чого загинули мирні цивільні люди", - нагадав він.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БпЛА.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті