У британській розвідці оцінили темпи російського наступу на Харківщині

Росіяни продовжують атакувати місто Вовчанськ у рамках наступу на північ Харкова, який розпочався 10 травня 2024 року. Місто, як і раніше, оспорюють, і українські сили, що обороняються, відбивають більшу частину атак росії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Оскільки село Бугроватка, розташоване на захід-південний захід від Вовчанська, імовірно, перебуває під їхнім контролем, російські війська намагаються встановити фізичний контроль над прилеглою переправою через річку Сіверський Донець, тим самим створюючи загрозу флангу і тилу українських сил, що обороняються, в самому Вовчанську", - йдеться у повідомленні.

Водночас на Лук'янському напрямку російські війська продовжують атакувати в напрямку села Липці, але, за даними українського Генерального штабу, станом на вечір 22 травня 2024 року, суттєвого прогресу не було.

"17 травня 2024 року президент Путін заявив, що російські війська створюють буферну зону або зону безпеки в Харкові, але наразі це не вдалося. Північний Харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а територіальний контроль Росії фрагментований і не об'єднаний. Успіхи Росії на цьому напрямку будуть обмежені наступного тижня, оскільки початковий імпульс Росії був стриманий українським опором", - зазначають аналітики.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що росія обстрілюватиме Харків доти, доки Захід не дозволить ЗСУ бити по її території.  

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті