Фестиваль сучасного танцю Contemporary Duel повертається в новому форматі у червні

У Київській опері 2 червня відбудеться фестиваль сучасного танцю Contemporary Duel, який об'єднає українських хореографів та перформерів на одній сцені вперше з часів повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють організатори.

Фестиваль, який починався з формату танцювальних батлів, збираючи навколо себе найяскравіших українських танцівників різних стилів, вперше виходить на велику сцену і пропонує глядачам програму з найновіших танцювальних вистав. 

"За останні два роки в людей відбулася велика переоцінка поглядів, і це, звичайно, знаходить вираження в мистецтві. Ми робимо фестиваль саме зараз, аби показати зріз трансформацій у сучасному танці в Україні", – говорить співорганізатор Contemporary Duel, танцівник Данило Зубков. 

Contemporary Duel в Київській опері стане ювілейним 10 випуском. Засновниця фестивалю хореографка Галина Пеха (вистави "Косачка", "Сливовий вітер", лідерка колективу Procontemporary, учасниця Apache Crew) розповідає, що ідея перших версій "Дуелі" народилася саме з концепції хіп-хоп батлів, де танцівники імпровізують в колі своїх колег. "Мені захотілося перенести цей формат в площину сучасного танцю, адже, на мою думку, саме в імпровізації митці розкривають свій потенціал на максимум". 

“Ми почали діяти через велике бажання створити платформу, де танцівники могли би почувати себе вільно та мали змогу «висловлюватися» про те, що для них важливо”, - додає Галина. “Танцівники, які здебільшого реалізують себе на театральній сцені, в рамках нашого фестивалю мають змогу виражати себе без обмежень та щиро віддаватися руху «тут і зараз».

Цього разу фестиваль Contemporary Duel складатиметься з двох блоків: власне, змагань у кількох номінаціях, які пройдуть в круглій залі Київської опери, а також гала-вечора коротких вистав від українських хореографів на головній сцені театру. Глядачі зможуть придбати квитки на обидва блоки і потрапити як на баттл, так і тільки на театральну подію. 

"Сучасний танець є невід'ємною частиною сучасної культури, мистецтва і ми прагнемо, щоби якомога більше людей дізналося про наші досягнення, наших митців. Наважитися організувати фестиваль під час повномасштабної війни було нелегко, але ми плануємо в цей день відзначати життя, попри все, і запрошуємо глядачів розділити з нами це дійство", – говорить Галина Пеха.  

 

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті