Краще без Китаю, ніж піти на його умови – Гармаш про ініціативу Китаю та Бразилії щодо України

Згода Києва на ініціативу Китаю та Бразилії щодо проведення міжнародної конференції з деескалації війни в Україні з «рівною участю» Києва та Москви буде потужним сигналом агресору та всьому світу про можливість територіальних поступок з боку Києва, що призведе до тиску на Україну та ще більш кривавої війни. Про це у своєму ТК написав екс-член делегації України на Мінських переговорах Сергій Гармаш.

«Проблема в тому, що сам факт згоди на конференцію, де може обговорюватися заморозка конфлікту без повернення окупованих територій, буде потужним сигналом усім (і західним партнерам і східним друзям путіна, і самій Москві), що Україна готова до таких компромісів.   Після чого обов'язково розпочнеться потужний тиск на Банкову з метою їхнього обговорення та фіксації.   Це украй небезпечний шлях», - написав Гармаш

Гармаш вважає, що «ініціатива Китаю та Бразилії щодо проведення міжнародної конференції з деескалації війни в Україні з «рівною участю» Києва та Москви – це не більше, ніж трюк, щоб принизити роль та значення Саміту миру, який готується Україною у Швейцарії. Також він дає підстави Пекіну, Бразиліа та країнам Глобального півдня проігнорувати швейцарський саміт, якщо Київ не погодиться на одну умову…».

На думку аналітика, такою умовою участі цих країн у швейцарській конференції може бути те, що наступним етапом має бути вже конференція за участю Росії. І обговорюватимуться на ній не лише мирний план Зеленського, а й інші ініціативи. Насамперед, китайсько-бразильська, яка передбачає просто заморожування війни на нинішній лінії фронту».

«Краще вже провести конференцію у Швейцарії без Китаю, Бразилії та інших, зафіксувавши їхнє небажання миру в Україні, ніж розмити свою принципову позицію, давши противнику (і нашим нестійким західним союзникам) стимул і можливість примусити себе до компромісів, які не зупинять війну, але створять плацдарм для нового нападу та постійно тліючий осередок конфлікту», - вважає колишній учасник мінських переговорів. 

Свою позицію аналітик пояснює так:  «… По суті, заморозивши фронт «за реаліями на землі», як люблять говорити у Кремлі, - замість припинення війни ми отримаємо другий Донбас зразка 2014-22, який витягуватиме наші ресурси, послабить підтримку Заходу, а потім, коли РФ буде готова, все одно стане приводом для нової, більш підготовленої російської агресії».

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті