У Міноборони озвучили головні пріоритети у зброї для ЗСУ

Головним пріоритетом у зброї залишаються засоби ППО та ракети для них, також ЗСУ потребує артилерійських снарядів та засобів РЕБ. Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що Україна потребує засобів протиповітряної оборони різних типів. Йдеться не тільки про захист міст та критичної інфраструктури, але й про безпеки військових на лінії фронт.

Гаврилюк наголосив, що пріоритетом залишаються сучасні засоби ППО та ракети до них, які можуть збивати балістику ворога

"Також велике значення для нас має забезпечення артилерійськими боєприпасами, тому що перевага застосування артилерійських боєприпасів противника залишається у середньому 1 до 5 на їхню користь. І також це засоби радіоелектронної боротьби, щоб ми могли надійно прикривати об'єкти критичної інфраструктури, а також підрозділи на полі бою", - заявив Гаврилюк.

Заступник міністра оборони також заявив, що за день окупанти скидають 100-120 на позиції захисників. В місяця - це понад 3-4 тисяч КАБів. За його словами, боротися з авіаударами можна лише, знищуючи російські літаки, які скидають бомби.

Як повідомлялося, до експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті