Трофейні російські танки, БМП і БТР стоять в ангарах через брак запчастин - Washington Post

Багато трофейних танків, БМП і БТР стоять в ангарах, оскільки у ремонтників ЗСУ не вистачає запчастин. Про це 27 грудня повідомляє The Washington Post.

"Ті, які можна було просто запустити або вимагалося всього кілька хвилин роботи, можна було перерахувати на пальцях однієї руки. Ті, які потребували ремонту, але врешті-решт працювали, становили, ймовірно, ще відсотків 30. А останні 50 відсотків були мотлохом, який потребував ремонту", - повідомив боєць танкового підрозділу 25 десантно-штурмової бригади ЗСУ Вадим Устименко.

При цьому на рахунку наших захисників сотні "затрофеєних" одиниць техніки. У розмові з журналістами українські бійці та ремонтники зазначили, що російська бронетехніка та зброя одночасно є бажаними трофеями та головним болем.

Більше того, до деякої техніки запчастини знайти зовсім неможливо. Зокрема, ремонтники 14-ї окремої механізованої бригади відзначають відсутність деталей для російських БМП-3. Додатковою перешкодою відновлення захопленої техніки є перебої з електрикою.

"Навіть генератора недостатньо для живлення всіх інструментів, необхідних для ремонту обладнання", – повідомили у ремонтному батальйоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після успішного наступу ЗСУ на Харківському напрямку у наших бійців з'явилося багато трофейної техніки.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті