Сили оборони звільнили від окупантів ще 3 кв. км у районі Бахмута

Сили оборони України звільнили від російських загарбників три квадратні кілометри території на Бахмутському напрямку за минулий тиждень. Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в ефірі телемарафону 14 серпня.

За її словами, основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на Лиманському, Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

"На Лиманському напрямку ворог намагається витіснити наші війська з Серебрянського лісу, але йому це не вдається. На Куп’янському напрямку ми помічаємо, що ворог збільшує мінно-вибухові загородження вздовж кордону в Бєлгородській області та здійснює пошук наших слабких місць в обороні. Протягом тижня вів активні штурмові дії, але безуспішні", - сказала Маляр. 

На Бахмутському напрямку загарбники протягом тижня усіма силами намагалися зупинити український наступ, але ЗСУ поступово просувалися.

"За тиждень тут звільнено 3 кв. км. Загальна звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 40 кв. км.", - зазначила заступниця міністра.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські війська зосереджували основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення контроля над Мар’їнкою й оточення Авдіївки, однак успіху не мали.

На півдні Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Як повідомлялося, з кінця липня армія РФ активно наступає на Купʼянському напрямку в Харківській області.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті