Евакуйований Бахмутський психоневрологічний інтернат запрацював на Полтавщині

Бахмутський інтернат, релокований до Полтавської області відновив свою роботу. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

"Зберегти життя і гідність наших людей — один із головних наших пріоритетів. Саме тому особливу увагу приділяємо евакуації громадян похилого віку та осіб з інвалідністю до більш безпечних регіонів", - написав голова Донеччини у Фейсбуці.

За його словами, на Полтавщині для маломобільних людей створені комфортні та безпечні умови проживання. Їм буде надаватися якісний стаціонарний догляд, реабілітація та соціальна підтримка.

У Великобудищанській громаді, куди переїхав Бахмутський психоневрологічний інтернат, облаштували 150 ліжок для мешканців з Донецької області. 

До повномасштабного вторгнення на території регіону працювали 10 інтернатних закладів. В установах мешкали близько 2,3 тисячі людей. Наразі їх евакуювали у більш безпечні місця.

Як повідомлялося, релокований з прифронтової Донеччини Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю місяць працює на Закарпатті.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті