США і НАТО висловили солідарність із Польщею на тлі російської ракетної загрози

США і НАТО висловили солідарність із Польщею у зв'язку з інцидентом із російською ракетою. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів 29 грудня телефонну розмову з держсекретарем Польщі, головою Бюро національної безпеки Яцеком Сев'єрою.

Салліван висловив солідарність Сполучених Штатів із Польщею у зв'язку з повідомленнями про російську ракету, яка тимчасово проникла в повітряний простір Польщі, назвавши цю країну "близьким союзником США по НАТО".

Джейк Салліван пообіцяв польському керівництву в міру необхідності "будь-яку технічну допомогу" і запевнив свого польського колегу, що президент США Джо Байден пильно стежить за цим питанням.

Яцек Сев'єра висловив вдячність США за підтримку і заявив, що "уряди обох країн продовжуватимуть діяти в тісному контакті".

За підсумками небезпечного інциденту генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг написав у соціальній мережі X (раніше Твіттер): "Я говорив із [польським] президентом Анджеєм Дудою про інцидент із ракетою в Польщі. НАТО солідарна з нашим шановним союзником, стежить за ситуацією, і ми будемо підтримувати контакт у міру встановлення фактів. НАТО зберігає пильність".

Як повідомлялося, в ніч на 29 грудня росія здійснила одну з наймасовіших атак по українській території, випустивши 158 безпілотників і ракет, одна з яких, згідно з даними оперативного командувача польських збройних сил - генерала Мачея Кліша, залетіла вглиб повітряного простору Польщі на 40 км із боку України й перебувала там приблизно 3 хвилини.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті