Ріші Сунак анонсував пакет воєнної допомоги для України на 50 млн фунтів

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні. Про це очільник британського уряду заявив під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Sky News.

Сунак пообіцяв, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну у протистоянні російській агресії.

Основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів буде спрямований на «захист українського цивільного населення та критичної національної інфраструктури від інтенсивного шквалу російських ударів».

Він складається зі 125 зенітних установок і технологій для протидії смертоносним безпілотникам, які постачає Іран, включаючи десятки радарів і засоби електронної боротьби з дронами.

Велика Британія також розширює пропозицію щодо підготовки українських збройних сил, надсилаючи до регіону досвідчених армійських медиків та інженерів для надання спеціалізованої підтримки, йдеться у заяві.

«Я пишаюся тим, як Велика Британія підтримувала Україну з самого початку, і я сьогодні тут, щоб сказати, що Великобританія та наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, коли вона бореться за припинення цієї варварської війни та досягнення результату - сталого миру. У той час як збройним силам України вдається відкинути російські війська на землі, цивільне населення піддається жорстокому обстрілу з повітря", - сказав Сунак.

Новий пакет допомоги доповнить попередній: понад 1000 нових протиповітряних ракет, оголошених міністром оборони на початку цього місяця.

Як повідомлялося раніше, Ріші Сунак назвав росію державою-вигнанцем та запропонував план зменшення впливу росії на світову економіку

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті