Накопичувальну пенсійну систему можна запускати з 2024 року, якщо у 2023 році закінчиться війна – мінсоцполітики

З 2024 року в Україні можна запускати накопичувальну пенсійну систему – за умови, якщо у 2023 році закінчиться велика війна. Про це заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо наступного року війна завершиться, то з 2024 року можна запускати накопичувальну пенсійну систему", – сказала Жолнович.

За її словами, накопичувальна пенсійна система потрібна.

"Але я теж не буду в дуже райдужному світлі все змальовувати, бо не весь обсяг необхідних завдань залежить від Міністерства соціальної політики, – підкреслила міністерка. – Подати законопроєкт із відсотком відрахування – це найпростіше, що може бути. І той закон, який зараз подано зі зменшеннями податку на доходи фізичних осіб, я вважаю, є грамотним варіантом початку. Друге дуже важливе завдання – це зберегти гроші, щоб вони мали можливість бути виплаченими, коли людина досягне пенсійного віку, примножити їх, принаймні на рівень інфляції".

За словами чиновниці, все це – непросте завдання, яке залежить від економіки, розвитку фондових ринків, наявності достатніх фінансових інструментів, щоб оператори могли ці кошти примножувати.

Точних термінів запуску реформи у Мінсоцполітики не називають.

Раніше повідомлялось, що Рада затвердила Оксану Жолнович на посаді міністерки соціальної політики.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті