На північній частині Харківщини можуть застосувати примусову евакуацію - Синєгубов

У Харківській області можливо застосування примусової евакуації. Про це повідомив очільник ВЦА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону, коментуючи оперативну ситуацію в області на 7 квітня.

"Розглядаємо можливість примусової евакуації з північної частини Харківщини. Йдеться про ті населені пункти, які постійно перебувають під ворожими обстрілами", - сказав він.

Синєгубов иакож зазначив, що ворог продовжує масовано обстрілювати міста та села Харківщини, тероризуючи мирне населення, вражаючи енергетичну інфраструктуру. Найбільших обстрілів зазнали населені пункти на Куп‘янському напрямку, Вовчанськ, Борова.

"Опівдні росіяни КАБами обстріляли передмістя Золочева. Пошкоджені резервуари та технічні споруди місцевого підприємства, вибито вікна у приватних будинках. Без постраждалих", - розповів очільник області.

Він зазначив, що спостерігається зміна тактики ворожих обстрілів: системно вдень і вночі завдаються повторні удари по одній локації. Із огляду на ситуацію, просимо жителів Харкова та області бути максимально обережними під час повітряної тривоги, і в разі її оголошення обов’язково бути в безпечних місцях.

Крім того, на Харківщині діють планові відключення світла.

"Є нестача потужностей. Але загрози для масштабного відключення світла по місту наразі не спостерігаємо", - додав Синєгубов.

Як повідомлялося, російська армія вдень, 7 квітня, вдарила по житловому масиву центра Харкова: пʼять людей постраждали.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті