Литва передає ВМС України морські станції радіолокаці

ВМС Литви передали Україні комплекти обладнання для радіолокації для морського спостереження. Про це повідомляє ЛІГА з посиланням на міністерство оборони Литви 27 вересня..

Радарні установки забезпечать спостереження та посилять можливості моніторингу морської ситуації. Техніка була відправлена, з огляду на потреби щодо запиту ВМС України, йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що "для України, яку руйнує розв'язана Росією війна, ці радіолокаційні пристрої важливі не лише для захисту її територіальних вод, а й для безпеки її громадян".

Міністерство нагадує, що Литва не лише регулярно передає ЗСУ військову техніку та обладнання, але також активно навчає військових, забезпечує їх лікування та реабілітацію, готує експертні консультації та виділяє кошти до міжнародних фондів підтримки України.

Литва також розробила довгостроковий план підтримки України та виділила ще 200 млн євро у пакет військової допомоги.

Нагадаємо, Литва оголосила про надання нового пакета військової допомоги для України в обороні проти російського агрессора. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті