Кім Чен Ин їде до Владивостока на зустріч із путіним - ЗМІ

За повідомленнями південнокорейських та американських видань, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин уперше з 2019 року залишив країну і попрямував до сусіднього Приморського краю. Наразі там проходить економічний форум, у якому бере участь путін, - пише "Голос Америки".

Згідно з повідомленням YTN, Кім Чен Ин прямує до північно-східного кордону Північної Кореї на своєму особистому поїзді. Саміт, найімовірніше, відбудеться вже у вівторок. Раніше телекомпанія повідомила, що зустріч може відбутися в середу.

Російське інформаційне агентство "Интерфакс" у понеділок повідомило, що північнокорейський лідер, як очікується, відвідає російський Далекий Схід "найближчими днями".

Деякі жителі Владивостока в бесіді з кореспондентом "Рейтер" заявили, що, судячи з усього, для чергового візиту Кіма в місто "зійшлися всі зірки".

Владивосток розташований усього за 130 км від кордону з Північною Кореєю. Якщо Кім все-таки приїде, це стане його другим візитом до росії.

Вулиці Владивостока патрулює більша, ніж зазвичай, кількість поліцейських, проте північнокорейські прапори не вивісили - на відміну від минулого разу, коли місто було прикрашене червоними п'ятикутними зірками - ключовим елементом прапора КНДР.

"Обидві країни показують зуби всьому світу і можуть за себе постояти. Значить, щось спільне є", - сказав житель Владивостока Федір, який відмовився назвати своє прізвище.

Інші пов'язують візит північнокорейського диктатора з економічним форумом - він розпочався в неділю у Владивостоці і триватиме до 13 вересня. Путін уже прибув до міста.

"Проходить форум, так що все складається - він [Кім] приїде, - сказав Микола, який також відмовився назвати своє прізвище. - Охорона знову буде бігати за його лімузином".

Останній закордонний візит Кіма відбувся 2019 року - і тоді це знову був Владивосток. Там північнокорейський диктатор уперше зустрівся з Пптіним після провалу перемовин із колишнім президентом США Дональдом Трампом щодо ядерного роззброєння.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті