На Дніпропетровщині представники ОВА обговорили з USAID підтримку переселенців та стратегію розвитку громад в умовах війни

На Дніпропетровщині пройшла зустріч представників ОВА та проєкту USAID, на якій оговорили перспективи допомоги області - підтримку переселенців, забезпечення технікою ЦНАПів та оновлення стратегії розвитку громад в умовах війни. Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

"Обговорили з представниками проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» наші потреби у соціальній сфері. Найперше – підтримку ВПО. Житло для переселенців, зокрема, й оснащення місць тимчасового проживання. Треба подбати про умови там. Забезпечити будівлі генераторами на випадок відключень світла»" – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

За її словами, йшлося й про підтримку ветеранів, освітні та реабілітаційні можливості для них.

"USAID давно допомагає розвивати ЦНАПи у нашій області. Маємо велику мережу Центрів й постійно потребуємо оновлення техніки. На її модернізацію й націлені наші запити. Надання альтернативних каналів зв'язку, старлінків. Облаштування сонячними панелями для роботи у випадку блекаутів", – підкреслив заступник начальника ОВА Іван Начовний.

Він додав, що необхідні й станції для видачі паспортів та водійських посвідчень. Вони дозволять розширити перелік послуг в громадах.

"З початком повномасштабного вторгнення ми змінили стратегію з проєктів розвитку та намагаймось реагувати на сучасні запити. Але при цьому мислимо на перспективу. Як і раніше націлені співпрацювати у сфері соціальних та адміністративних послуг. Дізналися, чим можемо допомогти області. Згодом сформуємо план, як саме та в яких напрямках будемо підтримувати", – зазначив регіональний директор Центрально-Східного портфеля програм DG East Іван Мукомел.

Як зазначають у Дніпропетровській ОВА, контролювати взаємодію буде Дніпропетровський регіональний офіс міжнародного співробітництва. 

Нагадаємо, на Дніпропетровщині для ВПО відкрили новий соціальний центр. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті