Із 42 "шахедів", якими російські окупанти атакували Україну протягом минулої ночі, було збито 38

Із 42 "шахедів", якими російські окупанти атакували Україну протягом минулої ночі, було збито 38. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 6:00 6 березня.

"Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БПЛА типу "Shahed". Силами оборони знищено 38 із 42 цих дронів. Інформація щодо постраждалих та пошкодження об’єктів інфраструктури уточнюється", - сказано в повідомленні.

У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що в ніч на 6 березня 2024 року російські окупаційні війська атакували 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої території Донецької області та 42-ма ударними безпілотниками типу "Shahed" із чотирьох напрямків: Чауда, Балаклава - Крим, Курська область, Приморсько-Ахтарськ - РФ.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи  Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби.

Уточнюється, що 38 "шахедів" збито в межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської,  Харківської, Вінницької та Сумської областей.

Зазначається, що загалом ворог завдав 4 ракетних та 106 авіаційних ударів, здійснив 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. 

У той же час протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох пунктах управління, району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, складу боєприпасів, зенітному ракетному комплексу Бук-М1 та радіолокаційному комплексу розвідки і контролю стрільби "Зоопарк-1".

Раніше повідомлялось, що українська розвідка підтвердила знищення російського патрульного корабля "Сергей Котов".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті