ЗМІ: Армії США протягом останніх кількох місяців довелося оплатити рахунки на сотні мільйонів доларів на підтримку ЗСУ

Армії США довелося оплатити рахунки на сотні мільйонів доларів на підтримку ЗСУ протягом останніх кількох місяців, оскільки перспективи фінансування України в Конгресі залишаються невизначеними. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на CNN.

Зазначається, що армійські чиновники дедалі більше занепокоєні тим, що без нового фінансування їм доведеться заощаджувати гроші на інших важливих проєктах, щоб і далі підтримувати Київ.

З жовтня 2023 року, початку фінансового року, армія витратила понад 430 млн доларів на різні операції, включно з навчанням українських військ, транспортуванням техніки та перекиданням американських військ до Європи. Ці рахунки були оплачені командуванням США в Європі та Африці.

"По суті, ми робимо це за рахунок армійських запасів", - сказав CNN високопоставлений військовий чиновник.

Без схваленого Конгресом бюджету на 2024 рік і без додаткового фінансування України командування має приблизно 3 млрд доларів на оплату оперативних витрат, загальна сума яких становить 5 млрд доларів, пояснив інший високопоставлений військовий чиновник.

Сюди входять операції, пов'язані з підтримкою Києва - навчання і перекидання озброєнь і техніки в Польщу та Україну, а також інші операції американського командування по всій Європі та Африці.

Якщо Конгрес не ухвалить законопроєкт про нове фінансування України протягом кількох місяців, американським військовим доведеться ухвалювати важкі рішення та відмовлятися від менш важливих проєктів, як-от будівництво казарм або стимулювання призову на військову службу, кажуть представники Пентагону.

Як повідомлялося, Байден заявив, що ЗСУ залишили Авдіївку через бездіяльність Конгресу США.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті